Top Yük Dengeleyicinin Temel İşlevleri Secrets

Bir Online sitesinin içerisinde bulunduğu yoğunluk ne kadar sık olursa olsun talep edilenleri karşılayabilecek durumda olabilmelidir. İnternet sitesi belirlenen kitlenin isteklerine karşılık verdiği müddetçe artworkış gösterebilir. Ancak bu artışla beraber Online sitesinde yeni gereksinmeler ortaya çıkmaktadır.

Yük dengeleyiciler siteye gelen trafiği rastgele dağıtabildiği gibi belirli durumlar için çeşitli yük dengeleme algoritmalarından en uygun olanını uygulayarak da yük dengeleme işlemini gerçekleştirebilirler.

Yük dengeleme, sunucu mimarilerindeki sınırlı sistem kaynaklarına rağGentlemen artan yükün/trafiğin/isteğin karşılanabilmesi için sunucu üzerinde mevcut kaynakların donanımsal olarak arttırılmasına nazaran sisteme aynı özellikte yeni sunucuların dahil olmasına ve bu birden fazla sunucu arasında kaynakların orantılı bir şekilde kullanılabileceği vaziyette trafiğin dağıtılmasına Load Balancing denmektedir.

gibi notlar düşer. Bu aşamada devreye network konusunda tecrübeli arkadaşların oluşturdukları topoloji giriyor. Yazılım 300 kullanıcıya kadar destek veriyordur, yapıda one thousand kullanıcı vardır, sanal load balancer kullanılmak isteniyordur, o zaman şema üzerindeki akış izlenerek karar verilebilir. Hayır olmaz deyip kesip atmak yanıltıcı olacaktır.

Temel Load Balancer yedekleme durumu dosyasını sağlayarak VM yük dengeleyici için başarısız yükseltmeyi yeniden deneme (hata veya betik sonlandırma nedeniyle)

Bu noktada LB'de cookie veya IP'ye göre kullanıcılar sunuculara ilişkilendirilir. Aynı kullanıcının istekleri sürekli aynı sunucuya yönlendirilir ve buna Sticky Session adı verilir.

Sonuncu sunucuya gelindiği taktirde tekrardan başa döner ve istekleri aynı sırayla yönlendirmeye devam eder.

Bu yöntemde aynı IP farklı noktalardan routerlar tarafından duyurulur ve bunun sonucunda kullanıcıların istekleri kendisine metrik olarak daha yakın olan bir adrese gönderilir.

Yük dengeleyiciler, uygulamanızın performansını artırmak için daha fazla kaynak eklemek yerine sunucularınızın kapasitesini improve eder.

Her bir Yük Dengeleyici, shopper cihazları ile arka backend sunucuları arasında konumlanır ve gelen istekleri yerine getirebilecek herhangi bir sunucuya dağıtır.

Kubernetes kümenizi başarıyla oluşturduktan sonra Azure portal Ağ dikey penceresine gidin ve Yükle'yi seçin:

Bu yöntem, bu sanal makinenin genel click here IP'sinden gelen veya bu IP'den kaynaklanan hem gelen hem de giden trafiğin güvenliğini sağlar.

Yük dengeleyici, sunucuya gelen istemci isteklerini hız ve kapasite bakımından en iyi performansı sağlayacak şekilde sunuculara yönlendirip trafiğin ana sunucuda yoğunlaşmasını engelleyecek şekilde müdahale eden bir trafik polisi gibi düşünülebilir.

Least Relationship Method: Trafiği en az aktif olan sunucuya yönlendirir. Sunucu havuzunda kalıcı bağlantı sayısı dengeli şekilde yerleşim göstermediği zaman en ideal metod olarak kullanılır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *